Stichting Oums Voorraadkast actief in Boerejonkerbuurt

Op 17 april deelden vrijwilligers van de stichting Oums Voorraadkast onder leiding van Rkia El Ouardi in de Boerejonkerbuurt voedselpakketten uit aan mensen die niet terecht kunnen bij de voedselbank, maar wel een extraatje kunnen gebruiken. Een Voorraadkast gevuld en aangevuld middels donaties van donateurs en sponsoren uit Noord-Holland.

Het uitdeelproject van de voedselpakketten wordt in samenwerking met Stichting Surbeza mogelijk gemaakt vanuit het pand van Stichting Surbeza gevestigd aan de Slachthuisstraat 67 Zaandam.

Om de buurtbewoners goed te informeren, hebben Rkia en andere vrijwilligers, voor aanvang van de start, flyers verspreid en aangebeld in de omliggende buurt.

De stichting Oums Voorraadkast geeft aan dat ze in totaal 79 gezinnen zich afgelopen maandag via de Facebookpagina hebben aangemeld voor een pakket met groenten en fruit. Voedsel dat na de uitdeling over bleef is door de goede onderlinge samenwerking met andere soortgelijke initiatieven in de regio Zaanstad, Waterland, Amsterdam e.o. verdeeld over andere gezinnen. Hierdoor zijn zeker 250 gezinnen verdeeld over deze regio's bereikt.

Wil je je ook aanmelden voor een voedselpakket? Word dan lid van de Facebookgroep van Stichting Oums Voorraadkast en meld je aan. Heb je geen Facebook? Dan kun je je aanmelden via telefoonnummer 0685654226 en/of e-mailadres Oumsvoorraadkast@gmail.com. Gezinnen kunnen zich ook altijd aanmelden door langs te komen op de locatie, op maandag van 9.30 uur tot 19.00 uur, Stichting Surbeza aan de Slachthuisstraat 6.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl