RCO De Hoofdzaak betrekt De Veldschuit

Heropening Veldschuit woensdag 26 juni 2019

“Goede sfeer. En zo mooi om te zien hoe een eigen plek rust geeft. De jongeren voelen zich er 
in ieder geval al prima thuis zie ik. En fijn dat de Veldschuit in zijn geheel weer goed bezet is.”

Met deze fijne en welgemeende woorden opende wethouder Natasja Groothuismink (overigens ooit zelf buurtcentrum medewerker van de toenmalig Hooischuur) de Veldschuit aan de Veldbloemenweg 6C. Natasja bleek vanaf het eerste contact een mede- en voorstander van het betrekken van deze mooie locatie door RCO De Hoofzaak Zaanstad.

Wat doet RCO De Hoofdzaak?

RCO De Hoofdzaak Zaanstad leidt o.a. Zaankanters op tot ervaringsdeskundigen die worden ingezet
als onafhankelijke cliëntondersteuners (WMO). Inmiddels zijn er zo’n 50 vrijwilligers actief vanuit de teams, Jongeren Ervaringsdeskundigen, Team Ervaringsdeskundigen Zaanstad en Zaanse Ouders Ervaringsdeskundigen.

Daarnaast biedt RCO De Hoofzaak Zaanstad aan iedereen vanuit eigen ervaring een zogenaamd “luisterend oor” of een advies omdat zij weten hoe het is én hoe het voelt om (soms tijdelijk) met psychische of sociale kwetsbaarheid, eenzaamheid, armoede en / of verwarring om te moeten gaan.

Wijkinitiatieven

De Hoofdzaak heeft in eerste instantie niet zozeer een specifieke wijkgerichte functie, omdat zij als organisatie voor alle inwoners van Zaanstad beschikbaar en bereikbaar (moeten) zijn vanuit onze subsidieopdracht van de gemeente. Toch vinden zij het wel heel fijn dat zij ruimte en onderdak kunnen blijven bieden aan buurtcentrum De Hoed en ook de dartclub op dinsdagavonden.

Uiteraard gaan zijn graag in gesprek met bewoners die vragen hebben of bepaalde ondersteuning wensen voor mogelijke wijkinitiatieven. Leo de Roos, regiocoördinator RCO De Hoofdzaak Zaanstreek: 'Het zou mij bijvoorbeeld een leuk plan lijken om de oude traditie van de Huttenbouw voor jongeren in de zomervakantie weer in ere te herstellen. Ideetjes zijn er meestal zat en waar een wil is, is altijd een weg !'

Contact

Meer weten? Of een afspraak maken? Neem dan contact op met Claudia Janssen (06-19371744) of Leo de Roos (06-27051019) of mail naar l.d.roos@rcodehoofdzaak.org of l.roos@zaanstad.nl

Foto waarop wethouder Natasja Groothuismink De Veldschuit heropent voor RCO De Hoofdzaak

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl