Informatieavond groen Hof van Holland

Vernieuwing grasvelden en beplanting Hof van Holland

26 augustus 2019
De informatieavond van 8 juli werd goed bezocht en vele bewoners hebben hun ideeën en wensen kenbaar gemaakt. Deze input is verwerkt in een ontwerp met een voorlopige invulling van planten en bloembollen.

Informatiebijeenkomst 9 september

Ben je nieuwsgierig naar het ontwerp en wil je meedenken? Kom dan 9 september naar de informatiebijeenkomst. Onder de grote partytent midden op het grasveld kunt u de tekeningen bekijken tussen 17.00-18.30 uur. Wij zijn benieuwd naar uw reactie.

Nieuwe beplanting

Alle bomen blijven behouden. Er wordt 1 boom verplaatst en hier is een kapvergunning voor nodig. Deze vergunning wordt gepubliceerd in de krant. De grasvelden krijgen een geringe ophoging, omdat bij een ophoging van meer dan 10-15cm de bomen dit niet overleven.
De bestaande heesters worden deels vervangen door andere beplanting en hier en daar worden openingen in de groenvakken gemaakt om meer licht te geven bij de voordeuren. Dit doen we op verzoek van veel bewoners. Sommige delen van de beplanting wordt alleen gesnoeid.

Opvang regenwater

Een belangrijk aspect is het opvangen van regenwater bij zware buien. In de toekomst worden regenbuien zwaarder en intenser. Om te voorkomen dat alle grasvelden bij een dergelijke bui onder water komen te staan, worden op sommige plekken langs de heesterranden de grasvelden ongeveer 30cm verlaagd om het water op te vangen. Deze verlaagde stukken worden ook wel wadi’s genoemd.

Groenadoptie

U kunt nog altijd een stukje groen adopteren. Sommige bewoners hebben dat al gedaan en verzorgen met veel plezier het groen bij hun huis. Er zijn bewoners die wel een stukje gemeentegroen in onderhoud hebben, zonder dat ze dat vastgelegd hebben met een overeenkomst. Dat kan alsnog door dit aan te vragen bij groenadoptie@zaanstad.nl. De groenstukken die niet door u zijn aangemeld, worden meegenomen in de groenvernieuwing. Uw eigen planten worden dan vervangen door de planten van het ontwerp.

Nieuwe betegeling voor de afvalcontainers

In de huidige situatie staan de afvalcontainers van de laagbouwwoningen rommelig in de beplanting. We willen dit op een mooie manier oplossen door kleine tegelvloertjes te maken in de beplanting en de containers van 2 woningen te combineren op een nieuwe tegelvloer. Op deze wijze staan de rolcontainers niet meer in de weg op het pad langs de voordeuren en niet meer rommelig in de beplanting.

We beginnen in oktober met het werk

Na vaststelling van het definitieve ontwerp starten de werkzaamheden in oktober 2019. Het werk duurt ongeveer 5 maanden. De grasvelden worden in het vroege voorjaar van 2020 aangepakt en in april ingezaaid. Er zal dan enige hinder zijn van machinegeluid, maar alle woningen blijven normaal bereikbaar aan de voorkant. Tijdens de werkzaamheden zijn de achtertuinen slecht bereikbaar.

Foto bijeenkomst groen Hof van Holland

De bijeenkomst over het groen in Hof van Holland in juli 2019

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl