Groen en spelen in Hofwijk

Groen en spelen in de Hofwijk

23 april 2019
Dankzij een initiatief van bewoners investeert de gemeente de komende periode in de Hofwijk. Enige voorwaarde voor de investering was dat de bewoners met de gemeente samenwerken. Dit is een succes gebleken! De wijk krijgt er op korte termijn op een aantal locaties er speeltoestellen bij. Ook wordt de grond rondom een boom (de boomspiegel) op veel locaties voorzien van beplanting. Tevens komen er vier plantenbakken in de wijk die voorzien worden van fleurige beplanting.

Bij het onderhoud pakt de gemeente haar rol. Maar ook bewoners werken mee om de voorzieningen netjes en schoon te houden. Zo verzorgen bijvoorbeeld een aantal winkeliers de boomspiegels voor de winkels en helpt een bewoonster van het Hof van Zaenden met het onderhoud van twee plantenbakken.

Eind 2019/2020 wordt vervolgens het overige groen (gras en beplanting) in de Hofwijk aangepakt. De voorbereidingen zijn in volle gang en omwonenden worden hier nog apart over geïnformeerd. Iedereen uit de buurt wordt actief uitgenodigd om mee te denken over het ontwerp.

Foto van bijhouden groen

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl