Bezoek Amsterdamse wethouder Hellema

Bezoek Amsterdamse wethouder aan broedplaats de Hellema


8 oktober 2019
Op woensdagochtend 2 oktober ging wethouder cultuur Sanna Munnikendam samen met haar Amsterdamse collega Touria Meliani langs bij twee Zaanse broedplaatsen. Ook De Hellema, in de Kogerveldwijk, stond op het programma. 

Zaanstad vindt het belangrijk dat binnen de verstedelijkingsopgave, zoals in de Kogerveldwijk, aandacht en ruimte blijft voor plekken in de stad waar beweging en initiatief mogelijk is, voor culturele ‘trapveldjes’, pop ups, evenementen en broedplaatsen. Daarom werkt de gemeente in samenwerking met de MRA o.a. aan een strategie voor broedplaatsen.  Die brengen reuring in de stad, omdat ze vaak gecombineerd worden met functies zoals horeca, oefenruimten en werkplaatsen. Daarnaast kunnen er uit zo’n bundeling van vakmanschap en ondernemerschap nieuwe kruisbestuivingen voortkomen, die ook voor de stad waardevol zijn. De wethouders namen ook een kijkje bij een andere broedplaats: De Hoop, in het zuiden van Zaanstad. 

Nieuwsgierig naar wat er gebeurt bij De Hellema? Neem een kijkje op de website.

Naar de website 

Op de foto: de Amsterdamse wethouder Touria Meliani en de Zaanse wethouder Sanna Munnikendam nemen een kijkje in Broedplaats de Hellema.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl